kontakt
kontakt
nápověda
nápověda
pravidla bazaru
pravidla bazaru
moje inzeráty
moje inzeráty
hledat inzerát
hledat inzerát
vlozit inzerat
vložit inzerát

Zásady ochrany osobních údajů

Úvodní ustanovení:

  • Tento dokument shrnuje základní zásady nakládání s osobními údaji uživatelů webových stránek umístěných na adrese https://www.top-bazar.cz (dále jen „Server“).
  • Server je provozován fyzickou osobou Radoslavem Niče, IČ 76078396, se sídlem Rapotín, Nová 345 (dále jen: „Provozovatel“), který tak působí jako správce osobních údajů. Kontaktní údaje Provozovatele jsou uveřejněny na kontaktní stránce umístěné na https://www.top-bazar.cz/kontakt/.
  • Provozovatel postupuje při zpracování osobních údajů v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů.

Zpracovávané osobní údaje:

  • Zpracováváme především osobní údaje, které nám poskytujete v souvislosti s využíváním našich služeb, resp. uzavření smlouvy o užívání této služby. Jedná se o údaje, které nám sdělíte při vkládání inzerátu do Serveru: Jméno a příjmení, lokalita, e-mailová adresa a telefon.
  • Dále zpracováváme také údaje, které od získáme tím, že používáte naše služby: IP adresa a soubory cookies. Více informací o souborech cookie naleznete na stránce zásad používání souborů cookie, umístěné na https://www.top-bazar.cz/pouzivani-cookie/.

Účel zpracování:

  • Vaše osobní údaje zpracováváme především abychom mohli spravovat uživatelské účty Serveru, abychom Vám mohli poskytovat služby o které jste projevili zájem (ať již se jedná o služby bezplatné či placené) a abychom mohli zajistit a neustále zvyšovat bezpečnost našich služeb a tím i Vašich údajů. Poskytování služby Serveru zahrnuje např.:
    • Možnost vkládat inzerci.
    • Možnost získání přehledu inzerátů využitím služby Moje inzeráty
    • Umožnění kontaktu pomocí kontaktního formuláře
  • Vaše údaje dále zpracováváme za účelem:
    • Zobrazování pouze reklam na základě zájmů návštěvníka Serveru.
    • Provádění analýz a měření - Provozovatel zjišťuje například návštěvnost Serveru, počet shlédnutých stránek, typ zařízení, čas stávený na stránkách... Tyto údaje jsou sbírány pomocí anonymizovaných dat.
    • Provádění přímého marketingu - jedná se zejména o zasílání obchodních sdělení a newsletterů.
    • Analýzy Vašich preferencí a zobrazování obsahu, který odpovídá Vašim individuálním potřebám.
    • Zodpovězení Vašeho dotazu zaslaného na uveřejněnou e-mailovou adresu
    • Plnění ostatních zákonných povinností - např. poskytování informací orgánům činným v trestním řízení a dalším orgánům veřejné moci.

Právní základ zpracování:

  • Plnění smlouvy, v případě, že se jedná o využívání služeb Serveru, tedy služeb, které jste začali cíleně užívat (vložení inzerátu).
  • Oprávněné zájmy Provozovatele - dané zájmem na ochraně našich práv, archivace pro případ nutnosti poskytnutí součinnosti orgánům činným v trestním řízení, zpracováním ke statistickým účelům, měření návštěvnosti, analýze Vašich preferencí a zobrazování obsahu, který odpovídá Vašim individuálním preferencím, zlepšování obsahu našich stránek a jejich vývoji, zajištění bezpečnosti našich systémů a sítě a na přímému marketingu
  • Plnění zákonných požadavků - předcházení deliktní činnosti aj.

Seznam zpracovatelů:

  • Provozovatel je oprávněn využít služeb zpracovatelů, je-li to nezbytné za účelem zajištění služeb. Jedná se o tyto kategorie:
    • Poskytovatelé platebních brán
    • Poskytovatelé analytických nástrojů
    • Provozovatelé reklamních systémů
    • Osoby, zajišťující technický provoz služby
  • V určitých případech jsme také povinni některé Vaše osobní údaje předat na základě platných právních předpisů např. Policii ČR, popř. jiným orgánům činným v trestním řízení včetně specializovaných útvarů (ÚOOZ, Celní správa atd.) a dalším orgánům veřejné správy.

Doba uchování:

  • Osobní údaje zpracováváme dle účelu jejich zpracování po takto uvedenou dobu:
    • Evidence vložených inzerátů - osobní údaje jsou u vložených inzerátů uchovány po dobu jejich publikace ve veřejné části bazaru a následně jetě 2 roky po jejich odstranění. (Více informací o lhůtách, průběhu a možnostech odstranění inzerátu naleznete v pravidlech inzerce umístěných na https://www.top-bazar.cz/pravidla-bazaru/)
    • Zobrazování pouze reklam na základě zájmů návštěvníka Serveru - max. 6 měsíců
    • Provádění analýz a měření - max. 6 měsíců
    • Údaje získané v souvislosti se zasláním Vašeho dotazu – max. 1 rok

Práva subjektů údajů:

  • Máte právo požadovat po Provozovateli informaci, jaké vaše osobní údaje zpracováváme.
  • Máte právo požadovat po Provozovateli vysvětlení ohledně zpracování osobních údajů.
  • Máte právo vyžádat si u Provozovatele přístup k těmto údajům a tyto nechat aktualizovat nebo opravit.
  • Máte právo vznést námitku proti zpracování osobních údajů.
  • Máte právo požadovat po Provozovateli omezení zpracování osobních údajů, popř. výmaz osobních údajů - je možné ho uplatnit pouze za předpokladu, že nejsou osobní údaje již potřebné pro účel, pro který byly zpracovávány.
  • V případě pochybností o dodržování povinností souvisejících se zpracováním osobních údajů máte právo obrátit se na nás nebo na Úřad pro ochranu osobních údajů.